Partners
Samenwerking met Stichting Het Momentum voor meer vrijwilligers
Zorg & Wonen Glorieux werkt samen met Stichting Het Momentum in een bijzonder maatjesproject voor haar bewoners met dementie. Het idee hierbij is dat de extra inzet van deze vrijwilligers onze bewoners nog meer mogelijkheden geeft om zo lang mogelijk de regie te houden, waar het nog kan. Het biedt kansen om wat meer naar buiten te gaan, iets te ondernemen, te genieten van deze extra aandacht. Kijk hier voor meer informatie.

Herstelbegeleiding
In samenwerking met " Let it be" biedt Glorieuxpark herstelbegeleiding aan mensen die de gevolgen ondervinden van een traumatische ervaring. Trauma's die meestal terug te leiden zijn naar seksueel geweld en/of misbruik, fysieke en/of geestelijke mishandeling en/of affectieve verwaarlozing. De primaire doelgroep is vrouwen en jongeren. Een doelgroep welke door de oorspronkelijke bewoners van landgoed Glorieux een bijzonder warm hart wordt toegedragen.

Naast groepsbegeleiding krijgen de deelnemers eenmaal per twee weken een individueel gesprek en worden er incidenteel activiteiten georganiseerd, zoals koken en tuinieren.

Nieuwsgierig of wilt u meer informatie? Raadpleeg de website www.let-it-be.nl